CVŽU predstavlja rezultate šestletnega dela

Dobre tri mesece pred koncem delovanja Centra vseživljenjskega učenja Obalno-kraške regije smo v prostorih nosilke projekta Ljudske univerze Koper organizirali zaključno konferenco. Na njej smo partnerji predstavili zavidljive rezultate našega truda.
V šestih letih smo na sedežu svetovalnega središča v Kopru ter na treh dislokacijah za izobraževanje, učenje, karierni in osebni razvoj svetovali 7464 odraslim.
2730 odraslih se je na štirinajstih točkah vseživljenjskega učenja samostojno učilo najrazličnejših vsebin s pomočjo računalnika in z mentorsko podporo.
5753 odraslih je aktivno sodelovalo na množici učnih priložnosti, tečajev, delavnic, študijskih krožkov, predavanj… Učili so se tujih jezikov, slovenščine, računalništva, digitalne fotografije, učinkovitih tehnik učenja, zdravega načina življenja…Spoznavali so naravno in kulturno dediščino svojega okolja, se vzgajali za prostovoljstvo, za strpnost in medkulturni dialog.
Nastalo je 15 interaktivnih gradiv in nekaj priročnikov za samostojno učenje.
Z brezplačnim varstvom otrok, smo desetinam staršev omogočili, da se brezskrbno učijo.
V partnerskem sodelovanju in s prijazno naklonjenostjo medijev smo širili idejo, kako pomembno je učenje tudi izven šolskih klopi in v vseh življenjskih obdobjih.

Projekt CVŽU in zaključno konferenco sta omogočila Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ter Evropski socialni sklad.

 

 

Foto utrinki z zaključne konference CVŽU

Predstavitev Ljudske univerze Koper

Predstavitev Ljudske univerze Sežana

Predstavitev Društva Anbot

Predstavitev Andragoškega centra Slovenije