SI ACTION! – SI ZA AKCIJO?

Ljudska univerza Koper predstavlja

SI ACTION! – SI ZA AKCIJO?

Projekt SI ACTION! – SI ZA AKCIJO? je namenjen spodbujanju socialne vključenosti državljanov tretjih držav. Nosilec projekta je Ljudska univerza Koper, sofinancirata ga Ministrstvo za notranje zadeve in Evropski sklad za vključevanje državljanov tretjih držav.

V sklopu programa bomo pripravili:

1. Serijo radijskih oddaj na najbolj poslušanem radiu v regiji – Radiu Capris. V oddajah bomo med drugim spoznavali življenje zanimivih priseljencev, ki so svoj novi dom našli v slovenski družbi in jo bogatijo s svojim delom in svojo kulturo.

2. Video predstavitve gostujočih v oddajah in dejavnosti predstavljenih v radijskih oddajah.

3. Serija delavnic namenjenih državljanom tretjih držav
– Tvoja kariera – Spoznajte pobliže priložnosti za: brezplačno karierno svetovanje v svetovalnih središčih ISIO, pomoč pri pisanju prošenj in življenjepisov, pomoč pri nostrifikaciji spričeval in izbiri nadaljnjega izobraževanja. Možnost za pogovor s svetovalko.
– Učenje slovenščine tako in drugače – Spoznajte različne možnosti za učenje slovenščine – plačljive in brezplačne možnosti, v klasični učilnici in preko interneta. Možnost za pogovor s svetovalko.
– Prvi koraki k učenju slovenščine – Delavnica je namenjena državljanom tretjih držav, ki ne znajo slovensko in imajo težave pri učenju jezika. Prednost pri vključitvi imajo kandidati z nizko izobrazbo in ženske.

Ob vseh delavnicah je predvideno brezplačno varstvo otrok od 4. do 8. leta za starše, ki se bodo udeležili delavnic.

4. Facebook stran SI ACTION! – SI ZA AKCIJO?, na katero ste vabljeni, da s svojimi prispevki in komentarji sodelujete in bogatite dialog, spodbujate s svojimi zgledi, pripovedujete svoje zgodbe in komentirate. Sproti bomo objavljali vse, kar se dogaja na projektu in v regiji nasploh – priložnosti za vključevanje v akcijo.

Dejavnosti v okviru različnih projektov za spodbujanje socialne vključenosti državljanov tretjih držav bodo potekale po celi državi od 1. do 7. junija 2015

Cilj projekta je z aktivnim sodelovanjem vseh vključenih preprečiti socialno izključenost tj. izključenosti iz ene ali več dimenzij blaginjskega trikotnika, ki ga sestavljajo država, trg in civilna družba.

Vabljeni k sodelovanju!