V četrtek, 22. 9., so v krasnem ambientu Marine Portorož potekali že 3. Obalni kadrovski izzivi. Strokovna konferenca, ki jo na Ljudski univerzi Koper zdaj že tradicionalno prirejamo z območno organizacijo Zveze svobodnih sindikatov Slovenije, združuje številne predstavnike kadrovskih služb in ostalih strokovnjakov s področja razvoja in krepitve človeških virov.

Letošnja konferenca ni bila posebna samo zato, ker je združevala udeležence in govorce iz petih držav, posebna je bila tudi zato, ker je stala ob boku začetni konferenci projekta NEKSTEP Korak naprej za mlade v manj dinamičnih okoljih, financiranega s sredstvi Norveškega finančnega mehanizma, v katerega smo Ljudska univerza Koper in partnerji vstopili julija.

Na konferenci smo spoznavali z mladimi – ugotavljali smo, kakšni so in kaj si želijo na delovnem mestu. Skozi prispevke domačih in tujih govorcev (iz Italije, Hrvaške, Švedske in Norveške) smo razmišljali, kako delati z mladimi podjetniki, kako motivirati mlade, da prispevajo k lokalnemu okolju, kako mlade vključiti v podjetje in kako jih v njem obdržati. Posebno pozornost smo namenili zaposlovanju ranljivih skupin mladih in čezmejnemu zaposlovanju.

Udeležencem smo predstavili projekt NEKSTEP, ki želi mladim olajšati prehod v zaposlitev, sočasno stremi k temu, da se trg dela pripravi na prihod mladih. Dogodek je zaokrožila Irena Jaklič Valenti iz Zveze svobodnih Sindikatov Slovenije, ki nas je spodbudila k izmenjavi izkušenj in razpravi o ključnih poudarkih dogodka.

Bogat program dogodka nam je dal kar nekaj snovi za razmislek in kakšno idejo, ki bo olajšala stik med podjetji in mladimi. Mladi lahko na prvi pogled res delujejo kot skrivnost brez navodil za uporabo, a ko jih bolje spoznamo in najdemo skupen jezik, odkrijemo, da so dragocen doprinos tako poslovno kot zasebno.  Galerija slik.

Prisotnim predstavnikom podjetji se zahvaljujemo za udeležbo in soustvarjanje programa letošnjih Obalnih kadrovskih izzivov. Hvala tistim, ki ste že tradicionalno z nami, in tistim, ki ste se nam pridružili prvič. Verjamemo, da vezi med nami vodijo v nove zgodbe o uspehu.

Dostopnost