Vabimo vas, da se nam pridružite na kariernem taboru, namenjenemu mladim med 14. in 16. letom. Na računalniško obarvanem srečanju se bodo udeleženci spoznali z osnovami programiranja z Micro:bit, obenem pa spoznali veliko koristnih vsebin za izbiro nadaljnjega študija in poklica. K udeležbi lepo vabimo predvsem dekleta.

Tabor ima NOV TERMIN! Aktivnosti bodo potekale v torek, 4. julija, in v sredo, 5. julija, predvidoma med 9.00 in 15.00 v prostorih Ljudske univerze Koper. Točen urnik prejmete po prijavi (klik). Prijave zbiramo najkasneje do 28. junija*. Udeležba na taboru je brezplačna.

BBC Micro:bit je majhen računalnik, ki prav vsakemu omogoči, da prične s programiranjem. Na vikendu se bomo naučili, kako Micro:bitu ukazati, da nam sporoči temperaturo prostora, spremenili ga bomo v igralno kocko, z njegovo pomočjo prijatelja izzvali v igri papir, kamen, škarje … To pa še zdaleč ni vse! Micro:bite bomo s pomočjo senzorjev in drugih pripomočkov povezali z zunanjim svetom in skozi vrsto zanimivih eksperimentov spoznavali svet elektronike in programiranja. Vas nismo prepričali? Micro:bit lahko bolje spoznate na temle videu (klik).

*Dogodek bomo izpeljali ob prijavi najmanj 8 udeležencev.

Karierni tabor pripravljamo v okviru projekta NEKSTEP Korak naprej za mlade v manj dinamičnih okoljih.

Projekt NEKSTEP Korak naprej za mlade v manj dinamičnih okoljih sofinancira Norveška s sredstvi Norveškega finančnega mehanizma v višini 368.026 EUR. Namen projekta je mladim v regiji olajšati prehod med izobraževanjem in zaposlitvijo, ne glede na to, na kateri ravni zaključijo formalno izobraževanje.

»Ta spletna stran je nastala s finančno podporo Norveškega finančnega mehanizma. Za vsebino te spletne strani je odgovorna izključno Ljudska univerza Koper in zanjo v nobenem primeru ne velja, da odraža stališča Nosilca programa Izobraževanje – krepitev človeških virov.«


Več informacij o javnem razpisu in finančnih mehanizmih je dostopnih na:
https://www.norwaygrants.si/
https://eeagrants.org/
https://www.gov.si/drzavni-organi/vladne-sluzbe/sluzba-vlade-za-razvoj-in-evropsko-kohezijsko-politiko/

Dostopnost